Met een goede föhn maak je een geweldige coupe. Maar wat is nu de beste föhn? Een model met meerdere blaas- en temperatuurstanden is handig.
Als je de temperatuur gecontroleerd kunt regelen, kun je het makkelijk stylen. Alleen drogen? Dan kun je de blaasstand het beste laag houden. Wil je je haar stylen (bijvoorbeeld gekruld of juist heel glad haar)? Zet ‘m dan iets warmer om vorm in je haar te blazen.
Ook een goeie om op te letten: het wattverbruik van een föhn. De meeste tools variëren tussen 1600 en 2200 watt, hoe hoger, hoe sneller-ie je haar droogt.
Een föhn met coldshot-functie is ook fijn. Wat je doet: eerst föhn je je haar met de warme stand. Dit om je haar zo goed mogelijk droog te krijgen. Met warmte gaat dit beter dan met koude lucht. Zet daarna de fohn op de koude stand omdat je hiermee het kapsel kunt fixeren en de schubbenlaag gesloten wordt, waardoor je haar extra gaat glanzen. Ook kun je zo goed voelen of het haar droog is.

De meeste föhns worden geleverd met verschillen opzetstukken. Wat doet wat:

Blaasmond >> het schuine föhn mondstuk wordt gebruikt om je haar lok voor lok te stylen. Met dit opzetstuk blaas je de warme lucht geconcentreerd op één plek, zodat je haar sneller droogt en je het haar zo mooi kunt polijsten. Dit geeft een mooie glans op het haar.

Diffuser >> Een diffuser is een opzetstuk voor de föhn, waarop meerdere ‘pinnen’ zijn bevestigd. Deze pinnen houden het haar op zijn plek tijdens het föhnen. Door de breedte van het opzetstuk, wordt de lucht gelijkmatig verdeeld en kan het haar in zijn natuurlijke vorm opdrogen. Ideaal voor het föhnen van gekruld haar.

Vond je het blog over “Welke föhn kan ik het beste gebruiken” leuk en wil je deze met je vrienden delen?
Dit kan via de social-media knoppen onder dit bericht.