Heb jij een mooie bos krullen en wil je niet wakker worden als een suikerspin?

Of je nu geboren bent met natuurlijke krullen of je hebt je golvende lokken te danken aan je toverstaf, ’s nachts je haar beschermen is een van de hardnekkigste haaruitdagingen die je kunt tegenkomen. Je wil natuurlijk de lengte en glans van je haar ook na de eerste dag behouden. Hiervoor hebben wij een blog geschreven met een aantal betrouwbare technieken die ervoor gaan zorgen dat jij jouw krullen of golven in model houdt met slapen.

Tip 1: Doe je haar in één (of meerdere) ‘pineapple’

Om je bos met krullen mooi te houden tijdens het slapen adviseren wij om je haar ’s nachts in een pineapple te doen. Verzamel je haren boven op je hoofd en zet het losjes vast te met een froezel of elastiek. Gebruik geen elastiekje met metalen stukje deze beschadigd het haar. Doordat je je haar boven op je hoofd vast zet zal het haar niet platgedrukt worden .Zo blijven de krullen intact terwijl je draait in je slaap en zal de krulstructuur behouden blijven.

Als je haar te kort is om boven op je hoofd in een pineapple te trekken, dan betekend dit niet dat jouw haar niet geschikt is voor deze optie. Er zijn veel aangepaste versies van een ananas, zoals de multi-pineapple die uit 2 of 3 ananassen bestaat. Als je haar daar nog te kort voor is, dan past de pineapple helaas niet voor jou, we adviseren je dan om door te lezen naar stap 2.

Tip 2: Gebruik een satijnen of zijde kussensloop

Gebruik geen katoenen kussensloop deze stof is ruw en zorgt daardoor voor meer knopen en kan zelfs haarbreuk veroorzaken. Een satijnen of zijde kussensloop is de oplossing het haar glijd over het kussen en zal hierdoor het haar beter beschermen.

Heb je geen zijde kussensloop en wil je deze ook liever niet aanschaffen? Gebruik dat een zijden of satijnen bonnet of hoofddoek, dit zal het probleem ook voorkomen.

Tip 3: Vlecht je haar in voordat je gaat slapen

Het haar ’s nachts vlechten is een zeer populaire manier om het op zijn plaats te houden. Experimenteer met een losse vlecht, een Franse vlecht, of meerdere vlechten om te vinden wat voor jou werkt. Losse vlechten helpen om je natuurlijke krulpatroon te behouden, terwijl strakkere vlechten meer een plooi toevoegen. Als je niet weet hoe je een Franse vlecht moet maken, verdeel je haar dan in 6-8 secties en maak gewone vlechten. Voor losse wavies geeft dit je strakkere krullen, en voor strakkere krulpatronen zal dit je haar uitrekken.

Tip 4: Neem een stomende douche de volgende ochtend

Je ochtendroutine is ook een goede gelegenheid om je krullen met dag 2 leven in te blazen. Schud je krullen eens flink door elkaar. Neem dan, zonder je haar te wassen of nat te maken, een lekkere, warme, stomende douche. Het stoom wat in de douche ontstaat van het hete water zal je krullen opnieuw hydrateren, zonder ze zompig of slap te maken.

Heb jij meer tips om je krullen ’s nachts mooi te houden?

Met deze nachtelijke krul-besparende technieken, hoef je zelfs geen minuut slaap te verliezen om je vlekkeloze stijl te behouden! Natuurlijk zijn dit slechts een paar handige tips om je krullen en golven te beschermen terwijl je slaapt en ken jij er misschien nog wel meer? Als dat zo is horen wij dat graag, laat een reactie achter onder deze blog met jouw tips.

 

Vond je het blog over de 4 tips hoe je krullen mooi houdt met slapen leuk en wil je deze met je vrienden delen?
Dit kan via de social-media knoppen onder dit bericht.