Nieuwe haartrends 2023:

Inmiddels zijn alle feestdagen weer achter de rug. We beginnen aan het jaar 2023. Bij iedere jaarwisseling horen weer nieuwe haartrends. De haartrends beginnen op de modeshows van de grote merken zoals Dior, Channel, Yves Saint Laurant etc. Wij van Traditions kappers vinden het erg belangrijk koploper te zijn in deze trends. Al onze kappers/kapsters hebben zich al bijgeschoold en kunnen jullie voorzien van de nieuwste coupes.

Ben jij ook zo benieuwd naar de nieuwste haartrends van 2023? We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Curved bob:

De boblijnen zijn niet meer weg te denken en komen in verschillende variaties voor. De afgelopen jaren zagen we de rechte bob, schuine bob en de opgeknipte bob veel voorbijkomen. De nieuwste trend in 2023: de curved bob. De curved bob is een rechte boblijn die onderaan sterk naar binnen geföhnd wordt. De lengte van de curved bob is helemaal naar wens te bepalen. Dus wil je een korte of langere bob? Bij de curved bob kan het allemaal. Laat je haar mooi föhnen bij de kapper of laat je kapper goed uitleggen hoe je een curved bob föhnt zodat je het thuis kunt doen.

Er zit een speciale kniptechniek achter de curved bob dus wil je voor een curved bob gaan, laat dit dan doen in een professionele salon. Alle kappers/kapsters binnen Traditions zijn getraind in deze nieuwe trend en kunnen jou voorzien van een mooie curved bob.

Lage knot:

Lang haar blijft natuurlijk altijd een van de trends. De afgelopen jaren zagen we vooral de hoge knot in verschillende varianten. Maar in 2023 wordt de lage knot helemaal hip en happening. De lage knot is easy peasy te maken, dus iedereen kan het. Ook als je nog even het wassen van je haar uit wil stellen is deze haarstijl goed te gebruiken. Gebruik dan wel de dry shampoo foam van Indola om de vettigheid uit het haar te halen. Wil jij inspiratie hoe je nu een lage knot maakt? Bekijk dan dit DIY filmpje.
Ook al heb je lang haar, lang haar heeft juist goede verzorging nodig. Traditions kappers adviseert dan ook om je punten eens in de 6 weken te laten knippen. Zo voorkom je dat er teveel af moet en behoud je een volle lijn.

Lage zijscheiding:

Wederom een nieuwe trend bij lang haar. De afgelopen jaren zagen we de midden scheiding veel voorbij komen, maar dat gaat veranderen. Op de catwalk zien we veel lage scheidingen maar dan bedoelen we ook echt lage scheidingen. Zo creëer je veel volume aan de ene kant en een gladde kant aan de andere kant van het haar die vaak achter het oor gedragen wordt. Zo creëer je een a-symmetrische look die je een net wat apartere uitstraling geeft. Kijk altijd goed aan welke kant je scheiding het beste valt. Kom je er zelf niet uit? Dan kan een van onze kappers/kapsters altijd met je meekijken.

De retro chop:

Ben jij een stoer type die van uitdagende kapsels houd? Dan is de retro chop echt iets voor jou. De retro chop is weer helemaal terug van weggeweest. Bij de retro chop wordt het haar sterk in lagen geknipt of gesneden waardoor het haar bovenop een stuk korter is en speels valt. De lengte van de onderkant van het haar is te bepalen naar jou wens en kan dus ook wat langer zijn. Wil jij de retro chop? Vraag dan goed advies aan een van onze kappers/kapsters.

Rood is hot:

Deze kleur mag in het rijtje nieuwste haartrends 2023 niet ontbreken. Op tiktok en in het straatbeeld is er geen ontkomen meer aan: de roodtinten. Roodtinten zijn er in verschillende gradaties van fel rood tot een rossige gloed en alles wat daar tussenin zit. Laat je goed adviseren door je kapper/kapster wat voor type rood er goed bij jou huidskleur past.
Ook is het belangrijk om een goed advies in te winnen over het soort product, wil je op safe spelen of verander je snel van haarkleur dan is een kleurspoeling waarschijnlijk de beste optie voor jou. Wil je een blijvende kleur dan kun je kiezen voor een verving. Bij een verving blijft de kleur dieper, langer en mooier in het haar. De kappers/kappers van Traditions kappers kunnen je hierin een passend advies geven.

Fade away:

Ook voor mannen zijn er weer nieuwe haartrends. De fade is bij mannen al een hele tijd populair. Ook in 2023 zien we deze in het rijtje voorbij komen. Het is niet zo gek dat de fade populair blijft want de fade is er in vele varianten zoals de taper, high en low fade. Welke fade er bij jou past hang helemaal af van je persoonlijkheid, gezichtsvorm en haartype. De kappers/kapsters binnen Traditions hebben allemaal een barbier cursus afgerond en kunnen dus jou haar voorzien van een passende fade.
Een fade kapsel vraagt wel om wat onderhoud omdat de fades snel aangroeien en je deze dan niet meer ziet. Wij raden aan om een faded kapsel om de 2 a max 4 weken bij te laten werken.

Halflange kapsels:

Voor diegene die de fade kapsels na een aantal jaar wel beu zijn of het haar gewoon wat langer willen dan komt deze trend als geroepen. De halflange kapsels komen stilletjes aan weer terug in verschillende varianten.
De 1e variant is dat de zijkanten nog wel kort geknipt worden maar niet meer opgeschoren. De boven lengtes van het haar blijven wat langer en worden nonchalant naar voren gedragen. Deze variant is draagbaar voor ieder type haar kruk, slag of stijl.

De 2e variant is dat het haar in zijn geheel wat langer is. Kom je van een korter kapsel dan kun je eerst voor variant 1 gaan en het door laten groeien naar variant 2. Bij het halflange kapsel wordt vaak zo min mogelijk product gebruikt en mag dus van nature nonchalant vallen. Deze haarstijl wordt vaak gekozen bij mannen met van nature slag of krullend haar.