De boblijn of ‘de bob’ zoals het in de volksmond genoemd wordt. De bob is er in vele varianten en kan dus door veel verschillende mensen gedragen worden. Traditions kappers vertelt u graag meer over de boblijn.

De boblijn werd lang gezien als een klassiek en elegant kapsel maar tegenwoordig kan een boblijn je juist ook een expressieve of zelfs stoere look geven. Je ziet in de verschillende varianten van de boblijn tegenpolen.

Recht vs Schuin:

Als je voor een boblijn kiest, stelt je kapper/kapster je vaak de vraag: Wil je een rechte bob of een schuine bob. Als je voor de eerste keer voor een bob kiest kan dit een moeilijke vraag zijn. Want hoe ziet dat er nu precies uit? en wat voor invloed heeft dat op mijn uitstraling?

Goede vraag!

De rechte bob geeft een klassiekere uitstraling. De rechte bob wordt ook vaak gekozen door mensen die wat fijner (dunner) haar hebben. Omdat alle haren van de rechte bob op een lengte geknipt worden oogt het haar voller.

De schuine bob geeft een stoere uitstaling. Bij de schuine bob is de achterkant van het haar korter geknipt en zijn de voorpartijen van het haar langer. Als je dus in de spiegel kijkt lijkt het dus of je langer haar hebt. Door de kortere achterkant geeft het een apart en stoere look. Hoe kort je de achterkant wilt, of hoe schuin je de lijn in je kapsel wilt dat is allemaal naar wens te bepalen.

Houd je echt van een apart kapsel en ben jij een expressief type, laat de bob dan wat extremer schuin knippen waarbij de achterkant wat hoger opgeknipt wordt. Laat je bij het knippen van de bob vooraf goed adviseren want er spelen wat factoren mee.

Kort vs lang:

Als je de keuze hebt gemaakt voor rechte of schuine bob volgt de volgende keuze. Wil je een korte of juist lange bob?

Bij Traditions kappers kijken we naar de volgende factoren bij het kiezen tussen een korte of lange bob:

Gezichtsvorm: je gezichtsvorm is enorm bepalend of een kapsel wel goed staat. Laat je dus altijd goed adviseren of juist een korte of lange bob bij je past. Bij een ovale gezichtsvorm staat alles en ben je dus vrij in de keuze van de lengte. Heb je een ronde gezichtsvorm kies dan altijd voor een langere boblijn die over de kin valt. Ook oogt een ronde gezichtsvorm door een schuine bob smaller. Heb je een lange gezichtsvorm dan oogt het gezicht minder lang door een kortere boblijn. Ook is het belangrijk te kijken naar hoe je het haar draagt:

Los vs vast:

Draag je het haar altijd los, dan kun je ook kiezen voor een opgeknipte of korte bob. Draag je het haar vaak vast in een staart of knot dan is de LOB een betere optie voor je.

In deze blog heb je kunnen lezen dat bij het kiezen van een boblijn nog vele factoren meespelen. Laat je dus ook altijd goed adviseren, bij Traditions kappers zijn onze kapsters/kappers getraind in alle varianten van de boblijn en kunnen jou voorzien van het beste advies.